Skrivet av min Kloka vän Tamara



Hur kan man hjälpa er? Små barn som inte har mat för dagen, små barn som inte har vatten för dagen, små barn som har aids, små barn som förmodligen kommer dö innan de har fyllt fem år för att deras hjärta inte orkar slå. Och vad händer sen, när deras hjärta i brist på energi och mat plötsligt stannar upp? Förmodligen gräver man ett hål i marken, för att man inte har råd att begrava sitt egna barn på ett finare ställe. Ett hål i marken, kasta jord över den smala kroppen, sen gå därifrån. Inte en tanke kastat på det barnet senare.

Och här i Sverige. Hur kan man hjälpa er? Små barn som har mat för dagen, små barn som har rent vatten för dagen, små barn som inte har några sjukdomar alls, utom kanske en allergi för att den äter för mycket Mc´Donalds med sojaproteiner i, små barn som förmodligen kommer leva tills de fyller hundra år med hjälp av förstaklassig sjukvård, apparater som gör så att hjärtat slår åt dom. Och vad har gjort deras hjärta dåligt då? Förmodligen för mycket medicinering för att de ska bli så gamla som möjligt. De kommer begravas på ett ställe, och det är ju inte så att man bara gräver en grop och kastar i kroppen, utan det kommer vara en fin begravning, säkert påkostad och som kommer tas hand om.

Om ni gemför med dessa smp barn i fattigare länder, och oss i Sverige, så har vi ingenting att klaga på. Vi får betalt för att gå i skolan, men ändå så skolkar vi ibland och tar en sovmorgon. Vi har mat i kylskåpen men går ändå ut för att äta på resturang. Vi klagar för att cocacolan som vi köper är lite jummen ibland. Vi blir arga när vi missar bussen fast nästa kommer om en kvart. Vi har så få och så små problem, men eftersom vi har det så bra så har vi inget bättre för oss än att klaga på dessa. Så... hur kan vi hjälpa er, barnen i fattigare länder? Vi här i Sverige ska skämmas för att vi mår dåligt ibland för att vi inte har det ena eller det andra. Tänk på det nästa gång du klagar.


And she did it again... Knäckte alla er som säger "jag mår så dåligt... mitt problem är att jag inte kan sova på sidan för då böjs mina ögonfransar"

SKÄMS!





47523-926

Let me hear you say?! What?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback